Van fotograaf tot lasergraaf

about Glenn Vermeylen zelfiegifts founder

JAN 22, 2020, 18:07

Als jonge ondernemer (bouwjaar 1988) startte ik in 2012 mijn eenmanszaak in fotografie. Mijn jarenlange passie werd – eindelijk, wanneer ik eraan terugdenk – mijn bijberoep. Een jaartje later voegde ik daar Zelfiebox photobooths – waar ik je ongetwijfeld ook nog veel over ga vertellen – aan toe. Op datzelfde moment ontstond het idee om ‘personalisatie’, toen nog in de meest ruime zin van het woord, aan mijn photoboothverhuur toe te voegen. Met tal van leuke props en een op maat begeleiding slaagde ik daar – ‘zelfstoef’ is wat vreemd, maar toch – wonderwel in. 

Enkele jaren geleden ontstond het idee om met behulp van een lasermachine op maat gemaakte houten props te ontwerpen en aan klanten van de Zelfiebox aan te bieden. Op dat moment woonde ik nog in het prachtige Heist-op-den-Berg. Ik was er eigenaar van een gezellig doch niet al te groot appartement en dus niet in de mogelijkheid om een lasermachine aan te kopen door plaatsgebrek (toegegeven, ook omwille van de kostprijs). Sinds begin 2020 verhuisden Amelie – mijn vriendin waar ik je ook nog regelmatig over ga vertellen – en ikzelf naar het al even prachtige Mechelen. Daar gebruiken we onze handelsruimte in de Onze-Lieve-Vrouwestraat (hartje winkelcentrum, jawel!) als uitvalsbasis voor onze ondernemingen (Amelie heeft een Timtorfs.be praktijk). De rest van het verhaal is een beetje voorspelbaar. Het idee om een lasermachine aan te kopen en de passie rond het verzorgen van alles wat personaliseerbaar en duurzaam lokaal produceerbaar is wakkerde opnieuw aan. En zo werd, na een hele poos onderzoeken en budgetten berekenen, Zelfiegifts lasergraveren en – snijden geboren. Er werden vorig jaar (2020) al heel wat voorbereidingen gedaan (materiaalstudie, ontwerpen, ideetjes van jaren geleden uit de schuif halen, optimaliseren, inrichten,…) en vanaf begin 2021 is de productie volop gestart. Blijf deze blog volgen voor leuke weetjes en al dan niet nuttige nieuwtjes over Zelfiegifts en andere projecten. 

Samengevat kan je dus zowel voor foto’s, photobooths als lasergraveren (en -snijden) op maat bij mij terecht. En wees gerust, ik zal me nooit van toestel vergissen ;). 

Jouw laserman,

Glenn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: